Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Kauza políbené fotbalistky pořád nekončí: Rubiales půjde před soud

Kauza políbené fotbalistky pořád nekončí: Rubiales půjde před soud
Luis Rubiales | zdroj: Profimedia

Bývalý šéf španělského fotbalu Luis Rubiales půjde k soudu kvůli polibku, který dal útočnici Jenni Hermosové po vítězství ve finále loňského mistrovství světa. Vyšetřující soudce Francisco de Jorge uvedl, že jeho zjištění ukazují na to, že funkcionář políbil hráčku „bez souhlasu, jednostranně a nečekaně“ a navrhl ho obžalovat. Termín procesu bude teprve stanoven.

Státní žalobci obvinili Rubialese ze sexuálního napadení a z nátlaku na Hermosovou, kterou údajně nutil, aby ho veřejně podpořila, když se proti němu zvedla vlna kritiky. Šestačtyřicetiletý funkcionář zpočátku tvrdil, že se stal obětí kampaně vedené „falešnými feministkami“. Podle něj byl polibek po vítězném srpnovém finále proti Anglii (1:0) v Sydney „spontánní, vzájemný, euforický a konsensuální“. Nakonec ustoupil tlaku a kvůli aféře v září rezignoval. Za sexuální napadení by mohl dostat trest v rozmezí od pokuty až po vězení na jeden až čtyři roky.

Soudce De Jorge navrhl, aby se před soudem kvůli nátlaku na Hermosovou zodpovídali také bývalý trenér španělských fotbalistek Jorge Vilda a sportovní ředitel mužské reprezentace Albert Luque.

Už v říjnu dostal Rubiales od mezinárodní federace FIFA tříletý zákaz působení ve fotbale.

profimedia-0833723364 Jennifer Hermosová | zdroj: Profimedia

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma