Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Lvíčata zahájila evropský šampionát prohrou 0:2 s Anglií

Lvíčata zahájila evropský šampionát prohrou 0:2 s Anglií
Čeští fotbalisté do 21 let vstoupili do ME prohrou 0:2 s Anglií | zdroj: Profimedia

Čeští fotbalisté do 21 let vstoupili do mistrovství Evropy v gruzínském Batumi prohrou 0:2 s Anglií. Krátce po změně stran rozhodl Jacob Ramsey, pojistku přidal v nastavení střídající Emile Smith Rowe. „Lvíčata“ podlehla Albionu počtvrté za sebou, dvakrát mu nestačila i v kvalifikační skupině. V neděli se svěřenci trenéra Jana Suchopárka utkají opět v Batumi s Německem, skupinu zakončí příští středu v Kutaisi proti Izraeli.

Anglie mohla jít do vedení už ve třetí minutě, jenže Madueke střelou před šestnáctkou napálil břevno. Na opačné straně vzápětí vypálil Kušej, ale brankář Trafford jeho pokus vyrazil. V další šanci „Lvíčat“ se ocitl Sejk, po napadání anglické rozehrávky, zakončil však do boční sítě.

Češi nadále pokračovali v aktivní hře a vysokém nasazení. Sejk hlavičkoval vedle a další velkou příležitost Suchopárkova výběru spálil Kušej, který postupoval sám na Trafforda, jenže trefil boční síť. Po téměř půlhodině hry Madueke neprostřelil Jaroše. Útočník Chelsea se neprosadil ani obstřelem v 37. minutě.

Krátce po přestávce si Ramsey přiťukl s Gordonem, rychle pronikl do vápna a střelou na zadní tyč otevřel skóre. S rychlou odpovědí málem přišel Šulc, jenže Trafforda neobehrál.

V 68. minutě se ostrovní celek radoval z druhé trefy, Gordonova branka však neplatila kvůli ofsajdu. O necelých 10 minut později hlavička střídajícího Daňka skončila nad.

V nastavení stanovili Angličané konečný výsledek po akci dvou střídajících hráčů. Karabec, další příchozí hráč z lavičky, přišel u postranní čáry o míč a Archerovu nahrávku před branku zužitkoval Smith Rowe.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Gruzii a Rumunsku; Skupina C (Batumi):
Česko - Anglie 0:2 (0:0)
Branky: 47. Ramsey, 90.+4 Smith Rowe. Rozhodčí: Fesnic - Avram, Cerei (všichni Rum.). ŽK: Sejk, Šulc, Karabec - Gordon, Aarons, Gibbs-White, Ramsey.
Sestavy:
ČR: Jaroš - Gabriel, Vitík, Hranáč, Cedidla - Kaloč (81. Valenta), Červ - Šulc (66. Karabec), Žambůrek (66. Daněk), Kušej (60. M. Jurásek) - Sejk (66. Fila). Trenér: Suchopárek.
Anglie: Trafford - Colwill, Garner, Harwood-Bellis, Aarons (88. Johnson) - Gomes (79. Skipp), Jones, Ramsey, Gibbs-White (88. Elliott) - Madueke (79. Smith Rowe), Gordon (79. Archer). Trenér: Carsley.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma