Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Plzeňská Viktorka padla se Spartou. V lize prohrála po 35 zápasech!

Plzeňská Viktorka padla se Spartou. V lize prohrála po 35 zápasech!
Střelec vítězné branky letenských Pavelka. | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Sparty dokázali po výprasku od Slavie (0:4) v minulém ligovém kole porazit vedoucí tým ligy plzeňskou Viktorii na jejím hřišti.

Ve šlágru 15. kola první ligy v sobotu podlehli viktoráni sparťanům 0:1. V nejvyšší soutěži prohráli poprvé od loňského října – po 35 zápasech.

Vyhrocené utkání rozhodl v 82. minutě hostující kapitán David Pavelka. Po Sadílkově rohu k němu propadl míč.

Letenští si částečně spravili chuť po minulém debaklu a z třetího místa na západočeského lídra ztrácejí devět bodů. Udrželi si tak naděli na ligový titul.

„Byl to těžký zápas. Nejdůležitější je, že jsem u hráčů viděl emoce, srdce, touhu a odvahu odehrát tak velký zápas. Za dnešní výkon dávám svým hráčům ten největší kredit,“ řekl sparťanský trenér Brian Priske.

„Samozřejmě je to nepříjemné, protože jsme věděli, že doma jsme velmi silní. Hráli jsme se Spartou, s naším konkurentem o nejvyšší příčky. Bohužel se nám to nepodařilo, neuhlídali jsme jednu standardku a prohráli jsme,“ poznamenal domácí kouč Michal Bílek.

Domácí na svém stadionu nebodovali po 31 utkáních. Před Spartou v Doosan Areně naposledy v lize vyhrál Liberec loni v únoru výsledkem 2:0.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,470 23,650
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma