Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Pastrňák a Nečas se blýskli gólem a asistencí, skórovali také Kubalík s Voráčkem

Pastrňák a Nečas se blýskli gólem a asistencí, skórovali také Kubalík s Voráčkem
Spoluhráči blahopřejí Davidu Pastrňákovi ke gólu do sítě Islanders | zdroj: Profimedia

Útočník David Pastrňák pomohl gólem a asistencí hokejistům Bostonu k výhře 6:3 nad New York Islanders. Branku a nahrávku v sobotním programu zaznamenal také Martin Nečas, jehož Carolina porazila St. Louis vysoko 7:2. Mezi střelce se po devíti zápasech zapsal i Dominik Kubalík, jeho branka ale Chicagu na výhru nestačila, Blackhawks podlehli Vegas 4:5 v prodloužení. K vítězství nevedl ani pátý gól Jakuba Voráčka v sezoně, Columbus prohrál v Minnesotě 2:3 v prodloužení.

Pětadvacetiletý Pastrňák v úvodu druhé třetiny zvýšil na 3:1. Český útočník si najel před branku a pohotově dorazil střelu Erika Hauly. Finskému spoluhráči o 12 minut později asistenci oplatil, předložil mu krásnou přihrávku a Haula rychlou akci zakončil.

Nejproduktivnější Čech v soutěži navázal na hattrick z posledního zápasu s Tampou Bay a svou bilanci v kanadském bodování vylepšil na 66 bodů. V dosavadním průběhu sezony nasbíral 37 branek a 29 asistencí.

Nečas se již ve 3. minutě zápasu proti St. Louis blýskl parádní individuální akcí. V oslabení přebral puk v rohu vlastního obranného pásma, zavezl ho do útočné třetiny, ve které se zbavil dvou bránících hráčů a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre zápasu.

Podruhé se rodák z Nového Města na Moravě zapsal do statistik v 56. minutě, kdy nahrávkou pomohl ke gólu Andreji Svečnikovi. Ruský útočník po Nečasově přihrávce trefil opuštěnou branku Blues a zvýšil na 5:2.

Kubalík v 11. minutě otevřel skóre zápasu mezi Chicagem a Vegas. Blackhawks po dvou třetinách vedli 3:0, Golden Knights ale závěrečnou pasáž ovládli 4:1 a obrat korunoval ve třetí minutě prodloužení Jevgenij Dadonov, kterého se klub začátkem týdne neúspěšně snažil vyměnit do Anaheimu.

Columbus po Voráčkově trefě ze závěru druhé třetiny vedl na ledě Minnestoty 2:1. Minutu před závěrečnou sirénou srovnal na 2:2 nejproduktivnější hráč domácích Kirill Kaprizov a o výhře Wild rozhodl v prodloužení Jared Spurgeon. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma