Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Pastrňák nasázel v sezoně druhý hattrick a zajistil Bostonu výhru

Pastrňák nasázel v sezoně druhý hattrick a zajistil Bostonu výhru
David Pastrňák zařídil hattrickem Bostonu výhru 3:2 nad Tampou | zdroj: Profimedia

Hokejový útočník David Pastrňák v NHL ukončil pětizápasové čekání na gól a druhým hattrickem v sezoně zařídil Bostonu výhru 3:2 nad Tampou. Ve čtvrtečním programu skóroval také Tomáš Hertl, navrch přidal asistenci, ale nezabránil porážce San Jose 2:5 v Edmontonu.

Tampa se sice v Bostonu ve 28. minutě ujala vedení díky brance Brandona Hagela v oslabení, na kterou přihrál Ondřej Palát, ale Pastrňák jen o chvíli později po úniku bekhendem vyrovnal.

Hostům vrátil v úvodu třetího dějství vedení Steven Stamkos, ale český útočník ve službách Bruins ve 49. minutě bekhendem z otočky opět srovnal. Hattrick Pastrňák zkompletoval čtyři minuty před koncem.

Havířovský rodák dal tři branky v zápase v nynější sezoně už podruhé, poprvé se mu to podařilo v polovině ledna proti Philadelphii. V základní části NHL nastřílel hattrick ve své kariéře už dvanáctkrát. V probíhajícím ročníku má Pastrňák na kontě 36 branek, což ho řadí v tabulce střelců na dělené šesté místo.

Po přihrávce Hertla zakončoval Erik Karlsson do prázdné branky, a otevřel tím na začátku druhé třetiny skóre. Edmonton ale rychle otočil a ve 47. minutě zvýšil Derick Brassard na 3:1.

Hertl o 29 sekund později švihem z mezikruží vsítil 26. gól sezony a zdramatizoval zápas, ale nikdo na něj ze San Jose už nenavázal. Dvěma trefami se na výhře Oilers podílel Leon Draisaitl.

Z českých hráčů bodovali ve čtvrtek ještě Filip Hronek a Jakub Vrána, kteří zmírnili asistencí ve třetí třetině porážku Detroitu 2:5 na ledě New Yorku Islanders. Hronek se zapsal do statistik za stavu 4:0, když jeho střelu tečoval Pius Suter. Skóre se v utkání naposledy měnilo po akci Vrány, po jehož přihrávce se prosadil v přesilové hře Sam Gagner. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma