Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Skoro jasno

Sportovkyně roku Ledecká stihla včas nakoupit dárky a jít tátovi na koncert

Sportovkyně roku Ledecká stihla včas nakoupit dárky a jít tátovi na koncert
Ester Ledecká zvítězila v anketě Sportovec roku | zdroj: Profimedia

Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká se podruhé v historii stala Sportovkyní roku. V hlasování sportovních novinářů za sebou nechala tenisový pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a hokejistu Davida Pastrňáka. V kategorii kolektivů po dvanácti letech zvítězil reprezentační tým českých hokejistů.

Ledecká kvůli zlomené klíční kosti nemůže trénovat, takže měla tentokrát víc času na předvánoční přípravy. Dárky má nakoupené dříve než obvykle a stihla navštívit i koncert svého otce Janka.

Trojnásobná olympijská vítězka bývá obvykle v předvánočním čase v kolotoči Světového poháru. Tentokrát ale teprve začíná s rehabilitací po druhé operaci klíční kosti, kterou si zlomila v létě.

Nepříjemná situace přinesla i pozitiva. „Je to snad poprvé, kdy jsem si dokázala užít předvánoční atmosféru, pokoukat se po světýlkách, naladit se. Dokonce jsem včera stihla i Jankův koncert, bylo to docela spontánní, ale super. Měl koncert tady v Praze v Doupěti, tak jsem si řekla, že se musím jít podívat. To mě taky vánočně naladilo,“ vyprávěla novinářům před středečním vyhlášením ankety Sportovec roku.

Už také ví, čím o svátcích potěší své blízké. „Asi úplně poprvé za kariéru je, že mám všechny dárky už teď. Nemám je teda zabalené, ale to nevadí,“ pochvalovala si.

Do příprav rodinné večeře se nezapojuje. „Dneska jsme měli rodinný sněm, kde jsme si řekli, kdo přinese jaké kapry, do jaké rodiny půjdou hlavy kaprů, aby se udělala polévka. Prostě s elektronickou tužkou jsme si rozebrali, kdo má co za povinnosti. Já naštěstí žádné nemám, protože všichni vědí, že neumím vařit, takže já budu potom jenom jíst,“ přiblížila, jak to u Ledeckých chodí. Sama dává před kaprem přednost lososovi, kterého také na Štědrý den připravují.

Miluje pohádky a jiné vánoční filmy. Její nejoblíbenější je Santa Claus s Timem Allenem v hlavní roli. „Pak mám taky ráda Vánoční prázdniny. Oba jsou to staré filmy. Z českých asi Popelku,“ dodala novopečená královna českého sportu za rok 2022.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma