Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Srbský tenista Djokovič dostal víza a bude startovat na Australian Open

Srbský tenista Djokovič dostal víza a bude startovat na Australian Open
Novak Djoković | zdroj: Profimedia

Novak Djokovič potvrdil úterní informace médií, že dostal australská víza a bude moci startovat na lednovém Australian Open. Letos byl hvězdný srbský tenista krátce před startem úvodního grandslamu sezony ze země vyhoštěn kvůli chybějícímu očkování proti koronaviru.

Australská víza obdržel Djokovič navzdory tomu, že se s jeho vyhoštěním původně pojil tříletý zákaz vstupu do země. Australian Open se bude hrát od 16. do 29. ledna a pětatřicetiletý rekordman turnaje na něm bude moci usilovat o jubilejní desátý titul.

„Měl jsem velkou radost, když jsem se to včera dozvěděl,“ řekl Djokovič novinářům na Turnaji mistrů v Turíně, kde dnes postoupil do semifinále. „Byla to samozřejmě velká úleva, protože dobře vím, čím jsme si já a lidé mně blízcí museli projít kvůli tomu, co se dělo v Austrálii a po Austrálii,“ dodal.

Do Melbourne letos v lednu navzdory chybějící vakcinaci Djokovič přiletěl, skončil však v karanténním hotelu a po několika soudních stáních byl ze země den před startem turnaje vyhoštěn.

„Australian Open je můj nejúspěšnější grandslam, mám na něj krásné vzpomínky. Takže samozřejmě tam chci znovu jet, chci hrát tenis, dělat to, co mi jde nejlíp. Doufám, že zažiju skvělé australské léto,“ řekl Djokovič, jenž letos kvůli svému odmítavému postoji k povinné vakcinaci proti covidu-19 přišel také o start na US Open.

Povinnost pro cestující ze zahraničí prokazovat svůj očkovací status zrušila Austrálie v červenci. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma