Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

V nominaci hokejistů na Švýcarské hry jsou dva nováčci, vrací se Červenka

V nominaci hokejistů na Švýcarské hry jsou dva nováčci, vrací se Červenka
Radim Rulík | zdroj: Profimedia

Dva nováčky zařadil trenér hokejové reprezentace Radim Rulík do nominace na nadcházející Švýcarské hry. Na druhém turnaji seriálu Euro Hockey Tour čeká premiéra obránce Mikuláše Hovorku a útočníka Jakuba Rychlovského. Turnaj pro český výběr začne příští týden ve čtvrtek pražským zápasem proti Finsku, poté se tým přesune do Curychu. Nominaci oznámil hokejový svaz na dnešní tiskové konferenci.

Do mužstva se vracejí bývalý kapitán Roman Červenka, Michal Kempný, Tomáš Kundrátek nebo David Kaše, který reprezentoval naposledy v listopadu 2021.

Sedmadvacetičlennou nominaci tvoří dva brankáři, deset obránců a 15 útočníků. V týmu je 18 hráčů, kteří v listopadu při Rulíkově premiéře pomohli reprezentaci k triumfu na turnaji Karjala.

V české extralize momentálně hraje 15 reprezentantů. Pardubice a Vítkovice, které příští týden čekají odvetné zápasy čtvrtfinále play off Ligy mistrů, zastupuje jen brankář Dynama Roman Will.

Národní tým se sejde v pondělí odpoledne v Praze. Po čtvrtečním utkání proti Finsku se přesune do Curychu, kde se o víkendu utká s domácí reprezentací a se Švédskem.

Nominace:
Brankáři: Roman Will (Pardubice), Dominik Pavlát (Plzeň).
Obránci: Jiří Ticháček (Kladno), Ronald Knot (Liberec), Michal Kempný (Sparta), Mikuláš Hovorka (České Budějovice), Tomáš Kundrátek (Třinec), Libor Zábranský (Ässät Pori/Fin.), Martin Jandus (Kärpät Oulu/Fin.), Dominik Mašín (Ilves Tampere/Fin.), Filip Král (Pelicans Lahti/Fin.), Jakub Galvas (Malmö/Švéd.).
Útočníci: Tomáš Filippi, Jakub Rychlovský (oba Liberec), Michal Řepík, Pavel Kousal (oba Sparta), Ondřej Kovařík, Michal Kovařčík (oba Jukurit Mikkeli/Fin.). Ondřej Beránek (Karlovy Vary), Jakub Flek (Kometa Brno), David Kaše (Litvínov), Daniel Voženílek (Třinec), Michael Špaček (Ambri Piotta/Švýc.), Radan Lenc (HV71/Švéd.), David Tomášek (Färjestad/Švéd.), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/Švýc.), Matěj Stránský (Davos/Švýc.).

 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma