Dnes je pátek 3. května 2024., Svátek má Alexej
Počasí dnes 11°C Občasný déšť

Žádné sbohem. Wenger nevyslyšel nářky fanoušků a Arsenal povede i příští sezonu

Žádné sbohem. Wenger nevyslyšel nářky fanoušků a Arsenal povede i příští sezonu
Arséne Wenger | zdroj: Profimedia

Navzdory další nepovedené sezoně se Arséne Wenger nehodlá vzdát postu hlavního kouče Arsenalu Londýn. Francouzskému trenérovi vyprší smlouva v létě příštího roku a minimálně do té doby hodlá setrvat na střídačce londýnského celku.

Hráčům Arsenalu se v průběhu března rozplynuly sny o trofejemi ověnčené sezoně. Kanonýři vypadli z Ligy mistrů a FA Cupu, v tabulce Premier League narostla jejich ztráta na vedoucí Leicester už na 11 bodů.

Londýnské mužstvo zvítězilo pouze v jednom z posledních osmi soutěžních utkání a fanoušci dali Wengerovi a jeho svěřencům jasně najevo, že každoroční fotbalový kolorit zakončený zpackaným jarem už nehodlají nadále snášet.

Navzdory sílící kritice ze strany fanoušků i expertů se však Wenger nehodlá vzdát svého postu dobrovolně, a jak uvedl v rozhovoru pro Being Sports, na Emirates Stadium chce zůstat minimálně do léta příštího roku.

"Za svým rozhodnutím si stojím. Když něco dělám, tak to dělám na 100 procent. Tomuto klubu jsem obětoval značnou část svého života a ve své práci budu pokračovat, dokud si to vedení Arsenalu bude přát," řekl 66letý trenér.

Wenger se zároveň zastal svých hráčů, kteří jsou podle něj často neprávem obviňováni za špatné výsledky mužstva v posledních týdnech. „Hodnotit by se mělo až po skončení sezony, a nikoliv v jejím průběhu, kdy klub stále bojuje o účast v pohárech. V některých zápasech – třeba proti Tottenhamu – jsme nebyli horším týmem, ale měli jsme prostě smůlu,“ zhodnotil zkušený taktik.

Arsenal je teoreticky pořád ve hře o anglický titul, nicméně vítězný scénář by musel obsahovat hezkou řádku šťastných náhod. Kanonýři se naopak ještě musejí strachovat o svoji postupovou příčku zaručující účast v příštím ročníku Ligy mistrů, neboť na lákavou odměnu si brousí zuby také oba Manchestery a West Ham United.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 3.5.2024 Exchange s.r.o.

EUR 24,970 25,090
USD 23,200 23,380
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma